Nieuws

Bijgewerkt: 10-4-2018


piraatPiratenprinses


Missie geslaagd: De nieuwe interactieve kleutervoorstelling van Theater Tweekant Piratenprinses beleefde al vanaf februari 2018 de eerste try outs. Kunstmenu van het Utrechts Centrum voor de Kunsten neemt de voorstelling weer op in de brochure. Deze keer schreef ik zowel de tekst als de muziek. De Gemeente, het VSB-Fonds, het KFHein –Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfondas en het fentener van Vilssingenfonds hebben de financieel mogelijk gemaakt.

Derk Oudshoorn (Koeterwaals) gaat in mei de puntjes op de “ï” zetten met zijn regie. Vanaf juni kan het feest echt beginnen! Ook buiten het Kunstemenu is de voorstelling te boeken via info@theatertweekant.nl , of 06-81205956.
Luchtruim

lr

Voor het Dutch Ladies Orchetra, een harmonie-orkest bestaande uit louter vrouwen arrangeerde ik mijn compositie Luchtruim.

Ze gaven 3 concerten met op het programma composities van alleen vrouwen (zoals Van Bingen, Belle van Zuylen en Anouk), . in maart; in Ede, Woeren en Barendrecht.

Entree

Voor een Compositiewedstrijd voor een gitaarschool in Saarlanden maakte ik voor 3 gitaarstemmen Entree. Het duurt ongeveer 3 minuten. Het stuk is via mariannehof@yahoo.com te bestellen.
Als ik loop te dwalen


alsiklooptedwalen

Voor Alzheimer Nederland zette ik een gedicht van Margaret Massop, een van de kantoormedewerkers op muziek.

Ook bij het Odense Andantehuis, een inloophuis voor beginnend Alzheimerpatienten in Utrecht werd het met veel aandacht ontvangen.
Het muziekstuk is al meer dan 20.000 keer bekeken op  Facebook en staat nu ook op YouTube. Muziektheater:  Waar is kat? (3+)
De derde voorstelling van Theater Tweekant is klaar. Lieke Dieltjens en Marinke Hamers spelen hem vanaf 7 maart 2017 op scholen en in theaters.  Het is een verhaal over verhuizen en sporen zoeken, want waar is kat toch gebleven? Gebaseerd op het gelijknamige boek van Mary Heylema. Ik maakte er liedjes en toneelmuziek bij. Annelies van de Berg gaf  al regie-adviezen en regisseuse Caroline Janssen zal de puntjes op de “i” gaan zetten met het spelen met Poezekat. 

 
Deze voorstelling is gemaakt met financiele steun van de Gemeente Utrecht, het VSB fonds, het Fentener van Vlissingen fonds en het KF Hein fonds. 

Where is my cat?
We almost finished this new performance about moving on and a detective that is searching for a cat. Lieke Dieltjes and Marinke Hamers are the actors/singers.  The lyrics are from the book from Mary Heylema and the music and sounds are made by me.
 Annelies van de Berg and Caroline Jansen gave  directionadvices.Aalze Koster


 Oud klasgenoot uit de middelbae school uit Leeuwarden bleek een poeziebundel uitgegeven te hebben met gedichten die me raakten. Aalze droeg Warmwaterkrullers voor en ik maakte op zijn intonatie er een compositie bij voor blokfluitkwartet (alt, tenor en 2 bassen). Wie weet waar het toe zal leiden…   


Schrijfster: Linda Vogelesang

Midden in de zomer vroeg ik Linda schrijfster Vogelesang ( http://lindavogelesang.nl ) om een Sinterklaas-liedje te schrijven voor het onderwijstijdschrift Praxis-bulletin. Ze schreef ‘Mijn surprise voor jou’.  Het werd Lied van de maand in november 2016.

De samenwerking beviel goed, dus Linda vroeg mij daarna om een lied te maken van een gedicht uit haar bundel Gewoon een droom.  Het werd “Niet waar”. Op de presentatie van het boek in Cultura Ede voerde ik het live uit. Lied: Als jij loopt te dwalen

 
Omdat ik door mensen in mijn naaste omgeving in aanraking kwam met Stichting Alzheimer Nederland, heb ik een lied gemaakt van “Als jij loopt te dwalen” – Tekst Margaret Massop voor Stichting Alzheimer Nederland. Annemarie Henselmans en Marinke Hamers hebben het prachtig ingezongen, terwijl ik gitaar speelde. Het lied is binnenkort op de site van de Stichting te horen. En ik ga het zelf uitvoeren met muziektherapeut Jose Kooijman in inloophuis Odense Andante. 

 I made a song from a poem made by Margaret Massop. Soon it will be heard on the webside from Stichting Alzheimer Nederland. Annemarie Henselmans and Marinke Hamers sang it really well for me. I played the guitar.Monster
 
Hoe klinkt een griffioen? Wat zien de vuurogen van de basilisk?
Mary Heylema en ik schrijven momenteel de muziektheatervoorstelling Monster; :
Een gezongen en gespeeld  Utrechtse (Middeleeuws) volksverhaal over een monster in de gracht met een eigentijdse twist.

Het verhaal wordt als een opera met nieuwe en bestaande muziek opgevoerd door een jeugdsymfonie-orkest en een kinderkoor.

 

Doordat de financieen nog niet rond zijn voor het huidige project zullen er aanpassingen worden gedaan en proberen we Monster alsnog in een later stadium uit te voeren. We houden u op de hoogte waar en wanneer de premiere datum zal zijn.     

 

Mary Heylema and me made a project called Monster for Youth-orchestra, Youth-choir and a  professional singer. We ‘ll let you know when the project will be premiered.  

 
Reizigersadvies

 

Voor  pianist Daan van den Hurk schreven Mary Helema en ik ‘poëziemuziek’. De composities zijn ontstaan uit de ingesproken gedichten; de toonhoogten en ritmsche patronen van de voordracht bepaalden de muziek die bij de gedichten geschereven werd.De eerste 3 composities op gedichten Reizigeradvies, Schapen en Anders zijn in februari 2016  in het Muzieklokaal in Utrecht in premiere gegaan. Ook zijn ze als een bladmuziekbundel  onder de naam Reizigersadvies bij Edition Matching Arts uitgegeven.   
 
For pianist Daan van den Hurk we made three poemcompositions named: Reizigersadvies. The  scores are published by Edition Matching Arts.
 
 Geef ons vrede
 
Voor een koor in Duitsland arrangeerde ik Geef ons vrede van Robert Long.  
 


Portret in notes

tsalka

Mijn tweede compositie voor pianist/clavecinist Michael Tsalka is in Museum Geelvinck in Amsterdam in premiere gegaan. 

Eerder  beleefde mijn compositie "Pialka" voor solo clavichord/piano de wereldpremiere op de opening van het Nordic Historical Keyboard Festival in Kuopio, Finland.


My second composition Portret in notes for (forte-)piano/harpsichord has premiered in the Geelvinckmuseum in Amsterdam.  

Earlier my composition "Pialka" for solo clavichord/piano had it's worldpremiere on the opening of the Nordic Historical Keyboard Festival in Kuopio, Finland.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Yes no

Ik stuurde  mijn nieuwe compositie Yes No voor Saxofoonkwartet naar Santiago,  Chili.  Ik schreef het voor Cuarteto de Saxophones Oriente met o.a. Alejandro Rivas Pinto and Karem Ruiz Cecilia Martinez Riuz.    

 ______________________________________________________________________________________________________________________
Oe-koek
3+ - Theater Tweekant

Theater Tweekant maakte de muziektheatervoorstelling Oe-koek voor kleuters. Het is een vogelsprookje met een koekoek, een uilskuiken, een papegaai, een specht en een gemene ekster.  Spelers/zangers zijn Marinke Hamers en Lieke Dieltjens. Regie was in handen van Annelies van de Berg. Boekingen via info@theatertweekant.nl
Deze voorstelling is gemaakt met financiele steun van het VSB fonds, het Fentener van Vlissingen fonds en het KF Hein fonds. 

oekoek Illustratie Merel Hamers

Theater Tweekant (Theatre Twosides)  made a musicperformance about a fairytale with birds for first grade primaryschool kids.
60 performances have been played already at schools in Utrecht. Marinke Hamers and Lieke Dieltjens are the performers. Voisz

Voor closeharmonykoor Voisz uit Utrecht in samenwerking met Bigband Utrecht maakte ik een arrangement voor koor en blazers van Lovely Head van Goldfrapp.For Closeharmonychoir Voisz and Big Band Utrecht I arranged Lovely Head from Goldfrapp.Pyramide; Maak muziek bij je eigen lied en Liedbijlage Kerst 2014

In het meinummer van de Pyramide staat een artikel van mij over muziek maken bij je eigen kinderliedje. Het werd een bijzondere samenwerking met Mary Heylema die voor hetzelfde nummer gevraagd werd om een artikel te schrijven over het schrijven van een tekst voor een kinderlied. Natuurlijk werd onze kleutervoorstelling Oe-koek hierin aangehaald.

In december 2014 verzorgde ik de liedbijlage in de Pyramide.  Toen  stonden er ook weer een paar nieuwe liedjes van Mary en mij in. 


In may the Pyramide published an article of mine about making music for your own childsong. Mary Heylema wrote in the same Pyramide about creative writing. Of course we wrote about our creation of Oe koek.     


Flow

Een poosje geleden maakte ik de muziek bij een paar animaties van Merel Hamers. Flow, de teaser voor de shorts op het Internationaal Film Festival Rotterdam won een prijs en zowel de animatie als de muziek werden lovend besproken in het juryrapport:

'De techniek van olieverf op glas en het kleurgebruik in deze animatie creëert zowel letterlijk als figuurlijk een warm visueel bad, dat als mooie metafoor dient voor de shorts-ervaring op het festival. Daarbij is de muzikale begeleiding goed gekozen en draagt het bij aan het feeërieke, doch eigenzinnige karakter.' De animatie is te bewonderen op Youtube: www.youtube.com/watch?v=GNGv4xyUAIM

Flow (English)

A month ago I composed filmmusic for a few animation of Merel Hamers. Flow became a winning teaser for the shorts on the International Film Festival Rotterdam. In the juryrapport there were horouring words for the animation (oil on glass) aswell as for it's music. 
Have a look at: www.youtube.com/watch?v=GNGv4xyUAIM 
 Charmony

We put the charm in harmony"

Voor de vier Close Harmony-meiden van Charmony heb ik de jingle http://www.youtube.com/watch?v=8R2tCSYjBSg en het eigen nummer Better of with tea geschreven en arrangementen van Fever en Mr. Sandman gemaakt. Van Tijs Krammer kreeg ik adviezen om dit alles ‘stijleigen’ te laten klinken. Er is meer van Charmony te horen en te zien op:
www. charmonymusic.nl
Charmony (English)


For this ladies close-harmony quartet I wrote their jingle http://www.youtube.com/watch?v=8R2tCSYjBSg and the number Better of with tea. I also arranged Fever and Mr. Sandman for them. 
They can be heard and seen on:  www. charmonymusic.nl

Octeteco

Octeteco voor acht blokfluiten is bij Donemus uitgegeven en is inmiddels via de webshop te koop, evenals Pialka voor piano/clavecimbel en Something blue, voor piano.  In mei/juni zal het in premiere gaan met een octet van Sascha Mommerts.    
                       


Octeteco has recently been puplished  by Donemus. Available in the webshop of Donemus aswell as Pialka for pianoforte/clavecimbel as Something blue? for piano. 

_____________________________________________________________________________________________________________________

Zin in swing


Bij uitgeverij Iduna VOF is mijn bundel "Zin in swing" voor gitaarkwartet uitgekomen. Het is op internet verkrijgbaar via:   http://www.iduna-deurne.nl/0116.htm

In "El Maestro"  nr.52 , het blad van de European Guitar Teachers' Association kreeg ik een mooie recentie voor de composities van zowel "Zin in swing" als de "Modale dansen".

If you like to swing? (English)

For a quartet of guitarpupils I made five compositions: Boogie, Ragtime, Walking, Capo's and Chords and Song. 'Zin in swing?' has been published at Iduna VOF and is available on the internet in a few days.

http://www.iduna-deurne.nl/0116.htm

 In "El Maestro"  the magazine of  the European Guitar Teachers' Association I got a review for these compositions aswell as for "modale dansen". Harmonietta


Deze compositie voor 5-stemmig flexibele bezetting en 2 percussiepartijen is mijn nieuweste werk dat wordt uitgegeven bij Mansarda. Reeds via internet verkrijgbaar. 

Harmonietta (English)

A new compositie for 5-stemmig flexible score and 2 percussionparts has been published  at Mansarda.  It is available on the internet now.


Something Blue


Voor Marcel Worms, (klassiek) pianist, schreef ik het stuk 'Something blue?' voor zijn Bluesproject. 
Op 16 september werd het album uitgegeven door Muziek Centrum Nederland en de CD
met 'Made in Holland' - 17 New Dutch Blues-  gepresenteerd tijdens zijn concert in het Bethaniënklooster
 in Amsterdam op het Festival Nederlandse Kamermuziek.
De CD is  te bestellen via mariannehof@yahoo.com en kost 17 euro inclusief verzendkosten.

Something blue?

I wrote this composition for solo-piano for Marcel Worms. He recorded it on Made in Holland 17 new Dutch blues.
The CD is  for sai eat  mariannehof@yahoo.com for 17 euro (incl. cost of  transportation.)